Castilla Y Leon • SPANJE

barcolobo logo

brand_name wijnen

img desc

Met Barcolobo stellen wij u een uniek Spaans wijnproject voor, dat volledig voldoet aan de eisen van het moderne wijnmaken.

In 2001 werd besloten om de traditie van het wijnmaken, die voorheen sterk gedijde in de streek, nieuw leven in te roepen.

In samenwerking met de wijnuniversiteit van Leon werd deze prachtlocatie, "La Rinconada", uitgebouwd tot een oase van natuurvriendelijke wijnbouw. “La Rinconada” betekent eigenlijk letterlijk “afgebocht gebied”. De Douro maakt hier een grote bocht en creëert zo een natuurgebied dat naast een unieke flora en fauna dus ook een wijndomein huisvest, met heel wat respect voor de natuur.

img desc

De wijngaard bestrijkt 20 hectaren, waarop Tempranillo, Syrah en Cabernet Sauvignon worden verbouwd. De typische zanderige bodem met keien én de koude winters en warme zomers, spelen een fundamentele rol in het ontwikkelen van druiven met uitzonderlijke kwaliteit.

Er worden geen chemische sproei- of meststoffen gebruikt en het gebied is compleet afgesloten van de vervuilende buitenwereld. In een straal van 10 km is er geen andere landbouw aanwezig die eventueel vervuilend zou kunnen werken. Sommigen noemen dit ecologisch, anderen biodynamisch, maar de eigenaars van Barcolobo noemen het gewoon een natuurvriendelijke en traditionele manier van wijn maken. De bedoeling is dat heel het originele ecosysteem blijft behouden. In de wijngaarden zelf laten ze onkruid en andere vegetatie gewoon staan om dit evenwicht niet te verstoren. Maar vergis u niet, de wijninstallaties en -kelders zijn supermodern en er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste methodes om een indrukwekkend en hoogstaand gamma te kunnen aanbieden. “Barcolobo”: een wegwijzer voor de toekomst!

Ontdek alle wijnen van Barcolobo