Duitsland

Weingut Boch

In de jaren ’80 van vorige eeuw diende Michaël Boch zich reeds op piepjonge leeftijd aan om het kleine en sympathieke familiedomein van vader Heribert over te nemen. Toen hij amper 16 was kreeg hij van zijn vader zijn eerste wijngaard en op 21 jarige leeftijd was hij de jongste wijnmaker in de Moezel. Hij kan beschikken over 2 van de meest benijdenswaardige wijngaarden van Trittenheim. De Altärchen wijngaard, die de binnen meander van de Moezel vormt, en de befaamde Apotheke wijngaard gezegend met een uitzonderlijk terroir. Deze Zuid-westelijk geörienteerde, steile helling (tot 70% hellingsgraad) die hier de buitenbocht van de Moezel vormt is samengesteld uit de befaamde Shiesser lagen waarop Riesling een ideale ondergrond vindt en die deze wijnen een uitzonderlijke spanning en mineraliteit verschaffen. De medailles, bekroningen en prijzen zijn ten huize Boch nog amper te tellen maar hebben de bescheiden Michaël nooit naast zijn schoenen doen lopen. Ondertussen staat zoon Maximilian al te drummen om ook zijn steentje te kunnen bijdragen. Hij volgde al stage bij een paar van de meest gerenommeerde wijndomeinen uit de Moezel en is net als zijn vader amper de pampers ontgroeid of hij staat al klaar om nieuwe ideeën te introduceren en eigen inzichten te realiseren. De toekomst is bij deze verzekerd. Een geruststellend idee voor elke wijnliefhebber die ooit het privilege had met dit minzame wijngoed te mogen kennis maken.

Wijnen (15)  Wijnbouwerspagina

FizZERO

FIZZERO, een nieuw project dat mooie alcoholvrije schuimwijnen uit de Moezel produceert met innoverende technieken.

Wijnen (2)

Weingut Pflüger

Aan de rand van Bad Dürkheim, in het wijnhart van de Pfalz, ligt het wijndomein Pflüger (opgericht door Bernard Pflüger). Een familiebedrijf dat van generatie op generatie werd doorgegeven. Uit liefde voor de natuur en voor goede wijn gebeurt hier alles op ecologische wijze. Hun zoon Alexander, die inmiddels het wijndomein runt, is allergisch voor bestrijdingsmiddelen. Dit is hun drive om geen pesticiden en kunstmest op dit domein te gebruiken. Hierdoor behalen ze verschillende prijzen, nominaties en vermeldingen in wijnbladen.

Wijnen (4)

Brennfleck

Franken is een regio van rust, cultuur en ontspanning. Onthaasten is hier het juiste werkwoord. Het hart van de wijnstreek bevindt zich in de driehoek rond Würzburg. Je vindt hier ook de traditioneel 'Duitse' druiven terug maar het is vooral Sylvaner die hier de koning van de streek is! Met veel inzet en passie maken Suzanne en Hugo Brennfleck hier pareltje van wijnen die menigmaal en internationaal bekroond werden. Op een terroir als deze kan enkel onvoorwaardelijk voor kwaliteit gegaan worden. Ze werken dan ook met het grootste respect voor de natuur en met een ervaring in wijn die al meer dan 400 jaar omvat. Dat wijn hier een manier van leven is omschrijven ze zelf nog het beste op hun website: "We willen dat u onze liefde voor wijn kan proeven! Wijn is op zoveel gebieden een deel van ons leven: Historisch, cultureel, architecturaal, traditioneel, maatschappelijk en religieus. Wijn is zeer divers en dat is wat hem onderscheidt van veel andere dranken. Met een slokje wijn ontdekt u de regio, het landschap, de jaargang en de handtekening van de wijnmaker. Zijn verscheidenheid inspireert en opent ongekende mogelijkheden!" Het zegt veel over de toewijding van de familie Brennfleck en hun wijnen. Hier worden de beste Sylvaners ter wereld gemaakt!

Wijnen (6)  Wijnbouwerspagina