Pandora

Rueda - SPANJE

Pandora
Pandora

Filosofie

Pandora filosofie

Deze uiterst moderne en innovatieve bodega uit Rueda blinkt uit in het combineren van oude klassieke wijnprocessen met de laatste technologische nieuwigheden op wijngebied. Ze beschikken over verschillende fermentatiekuipen, zowel in inox, hout, als cement. Ook in grootte en vorm is er een uitgebreide variatie. Dit laat toe om de kwaliteit te volgen en te verhogen op elk moment van het productieproces en voor elke variëteit en wijngaard een aparte en optimale vinificatie te bewerkstelligen. Ze hebben zelfs een ampelografische wijngaard met wel 20 verschillende druivensoorten van over de hele wereld die hen toelaat om te experimenteren en te innoveren. 

Terroir

Pandora terroir

Ze beschikken over uiteenlopende wijngaarden en terroirs die tot de beste van Rueda behoren. Hun wijn 'Pandora Rueda Ariabal Verdejo' komt van wijngaarden die op 700 m hoogte liggen met een ondergrond van zand en kleine stenen op de bovenlaag en zand met grotere zwerfstenen. De druiven voor hun Pandora Rueda Pandra Verdejo zijn afkomstig van een oude wijngaard op meer dan 800 m hoogte die volgens de strengste eisen wordt bewerkt. Het terroir bestaat uit zand en rolkeien met kleine keien in de bovenlaag. Zeer arm in organisch materiaal.

Wijnen

Pandora wijnen

De wijnen worden op hun droesem gerijpt om kwaliteit en bewaarkracht te verhogen. Door gebruik van eivormige cementen gistkuipen wordt de micro-zuurstofopname verhoogd wat de wijnen dan weer levendiger en interessanter maakt. Maak kennis met hun heerlijk frisse evenwichtige Verdejo-wijnen: Pandora Rueda Ariabal Verdejo en Pandora Rueda Pandra Verdejo. Ontdek waarom ze meer dan waardige vertegenwoordigers van de beste witte wijnen uit Spanje zijn.