Sendero Royal

Rioja Alta - Spanje

Sendero Royal logo
Wines

Filosofie

Philosophy

Sendero Royal is gelegen in Aldeanueva de Ebro, een klein dorpje in Rioja Baja. Overtuigd van de intrinsieke kwaliteit van het domein en zijn wijngaarden besloot Gonzalo Ruiz Pastor de productie in eigen handen te nemen en zijn druiven niet meer te verkopen aan andere wijnboeren of Bodegas. Er werd een moderne kelder en wijnmakerij aangebouwd en met behulp van buurman en oenoloog Rodriguez werd een smakelijk en hedendaags gamma aan wijnen gecreëerd. Ze beantwoorden volledig aan de hedendaagse noden en kwaliteitsnormen. 

Terroir

Terroir

De wijngaarden van Sendero Royal zijn ook iets hoger gelegen dan gemiddeld in Rioja Baja en behoren tot de beste van de regio. De bodems bestaan uit ijzerhoudende klei, kalkachtige zandsteen en rivierslib.

Wijnen

Wines

Geen oubollige met hout kapot geslagen wijnen maar mooi onderbouwde en evenwichtige wijnen die, zonder de eigenheid en typiciteit van Rioja te verloochenen, ook internationaal hun mannetje staan.  - Sendero Royal Tempranillo Blanco: 100 % Tempranillo Blanco. In 1988 ontdekte mutatie van rode Tempranillo. Traditionele temperatuur gecontroleerde fermentatie op inox met gedeeltelijke lagering op Amerikaanse eiken vaten gedurende 6 maanden en 6 maanden op fles. - Sendero Royal Tinto Joven Garnacha: 100 % Garnacha. Klassieke fermentatie op lage temperatuur in roestvrij stalen kuipen. Maceratie van 8-12 dagen op de pelletjes waarna malolactische gisting. Kort verblijf op inox en botteling. - Sendero Royal Tinto Joven Tempranillo: 100 % Tempranillo. Klassieke fermentatie op lage temperatuur in roestvrij stalen kuipen. Gedeeltelijke maceration Carbonique en geen malolactische gisting. Korte rust op fles. Wijn om jong te drinken. - Sendero Royal Vendimia Seleccionada Tempranillo en barrica: 100% Tempranillo. Traditionele vinificatie met lagering op Amerikaanse eiken vaten gedurende 6 maanden en 6 maanden op fles. - Sendero Royal Crianza 14 meses en barrica: 80% Tempranillo - 20% Graciano. Klassieke temperatuur gecontroleerde fermentatie met maceratie van de pelletjes gedurende 10-15 dagen. Malolactische gisting op inox waarna de wijn gedurende 1 jaar rijpt op een mix van Amerikaanse en Franse eik. Daarna rust hij nog zeker bijna 2 jaar op fles. - Sendero Royal Reserva 24 meses en barrica: 80% Tempranillo - 20% Graciano. Traditionele vinificatie onder gecontroleerde temperatuur in grote Barriques of betonnen cuves. Maceratie op de pelletjes gedurende 12 tot 15 dagen. Malolactische gisting gebeurt op inox waarna de wijnen worden gelagerd op Amerikaanse en Franse eiken vaten gedurende 24 maanden en 12 maanden op fles.